Palat De Lux

KAURI, ceasuri din lemn nobil si orologie elvetiana

by Stefan Ciobanu
May 21,2022

KAURI, ceasuri din lemn nobil si orologie elvetiana – Samuel Gillioz s-a antrenat mai întâi la Ecole d’Horlogerie din Geneva înainte de a-și perfecționa abilitățile cu unii dintre cei mai prestigioși ceasornicari, inclusiv cu Vacheron Constantin . Acum își croieste propriul drum, urmându-și visul de a armoniza mecanica elvețiană fină cu un material rar văzut printre ceasurile de elită: lemnul prețios. Pentru Samuel, independența înseamnă să-ți poți împărtăși pasiunea pentru ceasuri și materiale excepționale, cum ar fi pădurile rare, combinându-le pe cele două pentru a crea un ceas unic și frumos. Kauri este platforma pe care își poate transforma ideile în realitate și desenele sale într-un obiect real. Nu există o onoare mai mare pentru un maestru meșter.

Lemn și mecanică, o pereche neobișnuită

Ideea de a crea ceasuri din lemn era deja nascuta și primele modele erau gata. Au urmat primele utilaje: un strung 102 Schaublin din 1949 și o mașină de frezat Aciera F1 din 1973. Cu aceste scule, el a putut construi, în sfârșit, primele sale prototipuri.

A durat multe luni lungi pentru a crea, în cele din urmă, primul model Kauri, un cronometru elvețian automat îmbrăcat într-o carcasă solidă din lemn prețios sau semiprețios.

Lemnul a fost considerat timp de milenii un material cu adevărat nobil. Fiecare specie are propriile sale calități și caracteristici intrinseci, oferind artizanului o multitudine de posibilități creative.

Fiecare tip de lemn este fascinant și poate fi folosit pentru a crea obiecte cu adevărat unice, personalizate. Materialul folosit pentru a crea fiecare carcasă Kauri are propriul său caracter unic. Calitatea și expertiza tradițională sunt esența acestui proiect și, din acest motiv, fiecare ceas Kauri este certificat Swiss Made .

Pasiune, tehnică și măiestrie

Un mecanism din oțel 316L fabricat în Elveția se împerechează elegant cu un exterior din lemn. În interior și în exterior, fiecare detaliu al acestui ceas a fost atent selectat și dezvoltat pentru a garanta cea mai înaltă calitate, rezistență și rezistență la apă. Acest ceas măsoară 41,00 mm pe 43,80 mm și are o grosime de 9,80 mm.

Oțelul este finisat cu grijă, manual, la cel mai înalt nivel, fiecare piesă de oțel vizibilă lustruită și finisată satinat, contrastând matul cu netedul. Curelele din piele sunt produse la Geneva de Protexo. Ceas cu o mare personalitate, acest prim model în ediție limitată unește oțelul rece cu căldura lemnului. Fiecare ceas din serie este numerotat de la 1 la 50, cu numele ales de dvs. gravat pe spatele ceasului.

De la început, acest ceas a fost conceput pentru a armoniza lemnul și oțelul într-un tot coerent. Fabricarea sa reflectă acest lucru, oferind un ceas puternic și robust, care poate fi ușor reparat, dacă este necesar.

Posibilitățile sunt nelimitate

Eleganța naturală a abanosului Macassar va oferi tonuri bogate, întunecate, iar lemnul kauri vă poate aduce treizeci până la cincizeci de mii de ani de istorie la încheietura mâinii. Aici, fiecare ceas este adaptat nevoilor și dorințelor noului său proprietar.

Fiecare lemn este unic și, de la culoare la aspect, fiecare are propriul său caracter distinct. Acesta este ceea ce deschide atât de multe posibilități meșterului, care poate îmbibă fiecare ceas cu caracter și personalitate. De la selectarea lemnului până la prelucrarea acestuia în forma sa finită, fiecare pas este tratat cu cea mai mare atenție.

În primul rând, calitatea și aspectul intrinsec al lemnului sunt studiate cu atenție și este selectat doar lemnul cel mai fin. Acesta este apoi tăiat pentru a dezvălui cele mai interesante părți ale lemnului, care corespund designului ceasului. Procesul necesită scule puternice: sculele de tăiat oțel sunt utilizate pentru a asigura cea mai bună finisare posibilă a tăierii.

Fiecare parte este apoi șlefuită ușor până la un finisaj impecabil, înainte ca un ulei natural de uscare să fie aplicat pentru a da un luciu frumos și o suprafață mai puternică și mai durabilă.

  • Stefan Ciobanu
  • May 21,2022

Leave a Reply