Palat De Lux

Smartwatch-ul nu mai esteconsiderat de multă vreme un accesoriu futurist sau un gadget la modă, ci unaccesoriu foarte util de care omul modern are nevoie, zi de zi, pentru a-i faceviaţa mai uşoară.

by Stefan Ciobanu
April 29,2022

Smartwatch-ul nu mai esteconsiderat de multă vreme un accesoriu futurist sau un gadget la modă, ci unaccesoriu foarte util de care omul modern are nevoie, zi de zi, pentru a-i faceviaţa mai uşoară.

Un smartwatch este un dispozitiv mobil care poate fi purtat la incheietura mȃinii, asemenea unui ceas clasic, dar care funcţionează ca o extensie a telefonului mobil.

Ideea pe scurt este că poţi să-ţi prioritizezi notificările, să afli în cel mai scurt timp cȃnd ceva "arde" şi trebuie să intervii. Dacă eşti într-o întâlnire importantă, la un eveniment sau eşti în trafic şi conduci, în loc să scoţi din geantă sau să ridici telefonul, poţi doar să inclini incheietura mȃinii şi să vezi dacă este şeful tău, bona copilului sau doar un email fără importanţă.

În mod clar, înainte să cumperi un smartwatch trebuie să te gȃndeşti la motivele pentru care ai nevoie de un ceas inteligent, dar bineȋnteles să ţii cont de preferinţe şi buget. Cum alegi cel mai bun smartwatch pentru tine, în funcţie de nevoile pe care le ai în raport cu caracteristicile oferite de ceas? Îţi spunem în rȃndurile ce urmează pornind de la cele mai importante 5 criterii:

1. Smartwatch compatibil cu telefonul pe care  ȋl ai

Primul lucru de la care porneşti atunci cȃnd alegi un smartwatch este compatibilitatea acestuia cu sistemul de operare al telefonului. Conexiunile se fac în general prin Bluetooth, dar compatibilitatea variază între sistemele de operare. Multe ceasuri inteligente, precum Fossil Smartwatch, folosesc Android Wear, ceea ce înseamnă cǎ pot comunica cu telefoanele Android. Dar, la fel ca acesta mai existǎ ceasuri smartwatch compatibile si cu Android si cu iOS . O alternativa pentru iOS este Apple Watch care se conecteaza strict la dispozitivele bazate pe iOS.

2. Smartwatch care răspunde la apeluri

Alegȃnd un smartwatch vei putea sa răspunzi imediat la toate apelurile telefonice care consideri ca sunt urgente sau la toate acele SMS-uri care au nevoie de un răspuns prompt, fără sa iƫi scoţi telefonul din geantă sau buzunar. Mai mult decȃt atȃt, chiar şi atunci cȃnd eşti la volan un astfel de ceas inteligent poate fi un mare plus cand telefonul iƫi sună şi ai nevoie urgent să răspunzi. Foarte multe astfel de ceasuri inteligente au aplicaţii ce pot fi comandate prin voce.

Diferite ceasuri răspund la apeluri în moduri diferite. Sony Smartwatch 3 permite utilizatorului să accepte şi  să refuze apelurile şi activează difuzorul şi microfonul telefonului sau căştile pentru conversaţie. Alte ceasuri smartwatch, inclusiv Apple Watch, permit utilizatorilor să raspundă şi să poarte conversaƫii direct din ceas, lăsȃnd telefonul ȋn geantă sau în buzunar.

3. Smartwatch care iţi urmăreşte rezultatele sportive

Ceasurile inteligente sunt create special să se potrivească stilului de viaţă modern. Foarte multe modele vin cu aplicaţii de monitorizare a ritmului cardiac, iar cȃteva sunt chiar construite special pentru fitness, aşa cum este Smartwatch Garmin . Spre deosebire de o brăţară simplă de tracking, Smartwatch Garmin Fenix îţi dă posibilitatea să-ţi setezi nu doar obiective cum ar fi numărul de paşi, ci să îţi propui să urci sau să cobori un număr de trepte.

Pentru ca are şi senzor de puls, aplicaţia ceasului converteşte aceasta informaţie în perioade mai intense sau mai reduse în intensitate. Exisă astfel ceasuri smart pentru fitness, ceasuri cu specificaƫii complexe care te ajută să-ţi atingi obiectivele stabilite în ceea ce priveşte mişcarea şi antrenamentul.

4. Smartwatch care supraveghează

Bebeluşul sau casa pot fi supravegheate cu ajutorul unui smartwatch . Dacă ai pe telefon o aplicaţie care te anunţă atunci cand copilul s-a trezit sau începe să plângă, acest lucru îl vei primi în cel mai scurt timp şi pe ceas care te va anunţa printr-o vibraţie la încheietura mȃinii pe care îţi va imposibil să nu o simţi. De asemenea, Pebble de exemplu a colaborat cu iControl, creatorul tehnologiei smart home pentru numeroase companii. Asta înseamnă că în curȃnd vei putea bloca şi debloca uşile de acasă, vei putea deschide şi închide luminile prin intermediului unui smartwatch.

5. Smartwatch care te tine conectat timp indelungat

Foarte multe persoane se întreabă de ce mai ai nevoie de un ceas inteligent dacă ai la indemana un telefon smart. Ei bine, trebuie sa stii ca numeroase modele de ceasuri inteligente au autonomie foarte mare cu o baterie care poate rezista zile întregi, putȃnd rǎmâne astfel conectat mult mai mult decât cu un telefon inteligent. Aşa ca, indiferent cǎ mergi in vacanţă şi nu vei avea la indemȃnă posibilitatea de a incarca ceasul, bateria acestuia va rezista şi vei fi la curent cu notificӑrile importante.

6. Smartwach care se personalizează stilului vestimentar

Desigur, rolul oricărui ceas smart sau nu este acela de a indica ora exactӑ, iar un smartwatch va face acest lucru cu multă precizie. Pe langa scopul de a indica ora exactӑ, orice ceas mai are şi rolul de a fi considerat un accesoriu pentru stilul vestimentar, iar aceste ceasuri smartwatch pot fi găsite într-o mulţime de modele, putând fi asortate la diverse ţinute.

Spre deosebire de ceasurile clasice, noile smartwatch-uri pot fi customizate, de exemplu poţi schimba wallpaperul, cadranul ceasului şi cureaua de prindere în funcţie de outfitul dintr-o zi.

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama, spre deosebire de un ceas convenţional, un smartwatch face mai mult decȃt sā indice ora. De aceea, cel mai bun smartwatch este în primul rȃnd cel care ţi se potriveşte ţie, care satisface întru totul cerinţele. Aici pot interveni motivele pentru care vrei să achiziţionezi un smartwatch, argumente care sunt multe la număr şi pot diferi de la persoană la persoană. Un lucru e cert, evoluţia tehnologiei ne îndrumӑ spre o era a gadgeturilor, iar smartwatch-urile vor face parte dintre cele mai dorite produse, deoarece vin o mulţime de  aplicaţii şi avantaje, scopurile lor fiind altele în afara de monitorizare puls, nivel de stres sau calitate a somnului.

  • Stefan Ciobanu
  • April 29,2022

Leave a Reply