Astăzi, dacă nu ai smartphone, aproape că nu exişti. Presiunea socială începe încă de la o vârstă foarte mică. La Mobile World Congress, la standul operatorului sud-coreean SK Telecom, am descoperit cum şi copiii de la 4 la 8 ani pot avea un telefon cu ei, dar sub forma unei brăţări.
Rareori găseşti lucruri interesante la standurile care sunt foarte targetate pe o anumită piaţă. Aşa e la târgurile de tehnologie. Dar SK Telecom e unul dintre cei mai inovatori operatori din lume şi pregătesc lansarea inclusiv a tehnologiei 5G. Aşadar, la standul lor au avut diferite produse pe care le oferă ei în Coreea de Sud.
T Phone JooN e o brăţară inteligentă dedicată copiilor de la 4 la 8 ani şi care funcţionează pe post de telefon. În ziua de astăzi, mulţi copii pleacă la şcoală cu un smartphone sau un telefon. Dar dacă e prea mic pentru a primi această responsabilitate, o brăţară care să-l ajute să vorbească cu părinţii sau bunicii şi să fie găsit prin GPS ar putea fi numai bună.
Un mini-telefon în caz de urgenţe
T Kids Phone JooN e un telefon sub forma unei brăţări (se poate purta şi la gât, ca medalion) şi are conectivitate 3G. El este controlat cu ajutorul unei aplicaţii numite JooNBox, instalate pe smartphone-ul părinţilor.
Cu ajutorul telefonului, copiii pot apela 30 de contacte şi pot să vorbească la boxă (nu există bluetooth), notificări SOS printr-un buton special, localizare în timp real în aplicaţie şi siguranţă în browsing.
Dacă vă plimbaţi, puteţi să activaţi o setare din aplicaţie, numită „Peace of Mind Zone“, prin care telefonul să primească alerte de distanţă.
Dispozitivul a fost lansat anul trecut în Coreea de Sud, dar va ajunge şi în Statele Unite sau Rusia.
Mai jos o galerie foto cu dispozitivul. Imaginile au fost făcute cu un Fuji Finepix X10 de la F64.
În Coreea de Sud serviciul a costat 8 dolari pe lună şi includea 30 de minute de voce, 250 de mesaje şi 100 de MB.
Imaginile din galeria fot
Efectele smartphone-ului asupra copilului
Potrivit cercetătorilor, folosirea unei tablete sau a unui smartphone poate avea un impact social şi emoţional pe termen lung. Cercetătorii au afirmat, la începutul lunii februarie, că folosirea unei tablete ar putea să elimine simţul controlului la un copil.
„Dacă aceste dispozitive devin modalitatea permanentă pentru a calma şi distrage un copil, cum îşi va dezvolta el propriile mecanisme de control“, au întrebat cercetătorii de la Boston University School of Medicine, în ziarul „The Guardian“.
Potrivit studiilor, copiii nu pot învăţa în primele 30 de luni anumite comportamente şi skill-uri decât prin interacţiune umană, nu de la o tabletă sau un telefon.