Blancpain Fifty Fathoms “Nageurs de Combat” – Blancpain lansează o ediție specială de 300 de piese ale iconicului său ceas de scufundare Fifty Fathoms, de această dată în onoarea unității de înotători francezi “Nageurs de Combat”. Mărimea carcasei și mișcarea Fifty Fathoms nu au fost modificate, iar ceasul are înglobate însemnele oficiale ale armatei franceze pe carcasa.
Ceea ce a început ca o dorinta personala a lui Jean-Jacques Fiechter (CEO al Blancpain în 1950), de a gasi un ceas subacvatic de încredere pentru aventurile sale de scufundare recreativă a ajuns să devină unul dintre cele mai semnificative ceasuri de scufundare din secolul XX. În paralel, fondatorii unității nou formate de înotători francezi au fost, de asemenea, in cautarea unui ceas robust. Multe ceasuri au fost puse la încercare, dar niciunul nu a îndeplinit cerințele stricte ale acestora până când, în 1953, au pus mâna pe Fifty Fathoms de la Blancpain (numit după gradul de adâncime de cincizeci de pătrați, o măsură britanică echivalentă cu 300 de metri / 91 m). Flying Fathoms din 1953 a devenit un echipament esențial pentru corpul francez “Nageurs de Combat”, cu ajutorul mâinilor luminoase și a orei, cadranul cu contrast întunecat, luneta rotativă securizată, mișcarea automată, rezistența la apă și carcasa anti-magnetică.
Carcasa clasică a lui Fifty Fathoms , care măsoară 45mm diametru și 15,70 mm înălțime, este fabricată din oțel inoxidabil periat din satin și este rezistentă la apă până la adâncimi de 300m. Relieful ștampilat pe carcasă reprezintă insigna oficială de calificare a scufundătorului francez. O inserție curbată de safir pentru a evita șocurile și zgârieturile protejează luneta rotativă unidirecțională neagră, cu scala de timp luminiscentă.
Cadranul negru mat, cu mâinile și marcajele contrastante este caracteristic Fifty Fathoms. Cu toate acestea, nu există numere arabe pe acest model, iar formele geometrice îndrăznețe sunt concepute pentru a evoca generația de ceasuri militare Blancpain din anii 1950. Un alt nod cu trecutul este reintegrarea markerului triunghiular la ora 12, care a apărut pe primele modele Fifty Fathom. Chiar și lumina de de pe indicatori este albă, la fel cum a fost la ceasurile din acea perioada.
Sub carcasa sigilată este amplasat calibrul automat Blancpain 1315 . Funcționează la 4 Hz / 28.800 de vibrații pe oră, iar cele trei butoaie, cuplate în serie, pot stoca o rezervă de putere robustă de 120 ore sau 5 zile. Această mișcare are, de asemenea, o roată de echilibru cu arcuri libere. Afișează orele, minutele, secundele și data la ora 4.