Palat De Lux

SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar

by Stefan Ciobanu
June 02,2022

SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar – Seiko , Citizen și Casio se luptă cu toții într-o luptă relativ liniștită, care are totuși un mare beneficiu pentru iubitorii de ceasuri de mana . În timp ce lumea se concentrează, în principal, pe ceea ce fac companiile IT cu ceasurile inteligente, un alt tip de ceas inteligent conectat este perfecționat zi de zi – și reprezintă în continuare vârful actual al tehnologiei japoneze de ceasuri. Mă refer, desigur, la ceasurile conectate prin GPS, cum ar fi Seiko Astron , care își propun să ofere ceea ce marile firme japoneze cred că este cel mai avansat mod de a avea cel mai fiabil ceas la mână.

Ar fi lipsit de sens să nu ne referim la un ceas precum acest SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar ca „ceas conectat”. Deși ceasul ar putea să nu fie „inteligent” în sensul computerului. De fapt, cele mai bune ceasuri electronice japoneze funcționează pe o filozofie total diferită decât ceasurile Apple de exemplu, sau dispozitivele bazate pe Android Wear.

Dacă ajungi să cunoști destule ceasuri japoneze de ultimă generație, atunci știi că scopul final al oricărui ceas fin produs acolo este să fie extrem de fiabil. Au un fel de mentalitate „setează-l și uită-l”, ceea ce înseamnă că, odată ce ai configurat inițial un ceas, acesta nu are nevoie de o noua baterie și trebuie să fie întotdeauna corect. Diferite tehnologii au facilitat acest lucru, iar „cei trei mari” producători japonezi de ceasuri s-au „împrumutat” unul de la altul în mod judicios în decursul anilor. Este o competiție destul de sănătoasă și, la final, cred că va castiga consumatorul.

Seiko și Citizen, de exemplu, sunt adesea cap la cap atunci când vine vorba de a oferi „cel mai bun” ceas GPS . Fiecare dintre ceasurile lor emblematice vine cu generare de energie solară (lumină) și sincronizare automată cu semnale GPS, indiferent unde vă aflați în lume. Pe vremuri, existau plusuri și minusuri pentru fiecare dintre cele mai bune ceasuri GPS Seiko sau Citizen, dar acum diferențele sunt mai puține în ceea ce privește tehnologia și mai mult în ceea ce privește ambalarea, stilul și prețurile. Este greu de indicat un câștigător clar și consider că este sigur să spun că, dacă doriți un ceas cu GPS foarte bun, Seiko, Citizen și Casio au toate opțiuni bune.

SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar

SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar este cel mai nou dintre ceasurile GPS Seiko Astron și conține familia de mișcări „8X”. Mai exact, mișcarea de cuarț 8X53 care este încărcată de lumina solara (nu se schimbă bateria), se conectează la semnale de la sateliții de poziționare globală și oferă ora, data (calendarul perpetuu), indicatorul de rezervă de alimentare și al doilea fus orar. Mișcările Astron sunt mai subțiri acum fata de modelele generatiilor trecute, oferă și mai multă funcționalitate, iar carcasele sunt semnificativ mai subțiri.

În timp ce vechiul Astron avea o lățime de 47 mm, Seiko Astron GPS Solar Dual Time are o lățime de 45 mm, dar, mai important, este mai subtire, până la aproximativ 13-14 mm grosime. Mai mult, în timp ce Seiko Astron GPS Solar Dual Time este disponibil în oțel, carcasa din titan este ușoară și foarte confortabilă.

În timp ce Citizen își propune să facă cele mai bune ceasuri GPS să pară mult mai tradiționale în ceea ce privește designul, filosofia Seiko este de a oferi colecției Astron propriul ADN de design distinct. Cadranul lui SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar este bogat în detalii, finisaje și culori, oferind adâncime și lizibilitate. Nu este apreciat chiar de toată lumea – în special de cei cei care preferă o abordare mai minimalizată pentru a viziona cadranele – dar calitatea și designul sunt ușor printre cele mai impresionante pentru orice ceas gadget de ultimă generație.

La fel ca Astron Chronograph , cadranul SEIKO ASTRON SSE051J1 este în cea mai mare parte simetric. Dintr-o privire, cadranul oferă data, ziua săptămânii, indicatorul de încărcare a bateriei și al doilea fus orar, în plus față de ora principală. Seiko a proiectat funcționalitatea cu două ore pentru a fi într-un format de 12 ore și există un subdial mic corespunzător care servește ca indicator AM / PM.

Este adevărat că generația originală Astron are o funcție de timp dublu, dar era în format de 24 de ore. Ceea ce este mai important este că setarea (mai degrabă, ajustarea) fusurilor orare este simplă. Seiko a proiectat familia de mișcări 8X pentru ca orele lor să nu fie complet ajustate manual, ci mai degrabă pentru ca timpul să fie schimbat din fus orar în fus orar, pe baza preciziei după sincronizarea cu semnalele GPS.

Seiko susține că, după ce a fost expus la lumină puternică, SEIKO ASTRON SSE051J1 încearcă automat să se sincronizeze cu un semnal și, desigur, puteți sincroniza manual oricând. Când puterea semnalului este bună (în aer liber), ceasul actualizează de obicei timpul în câteva secunde. În interior, nu există prea multă recepție a semnalului, dar acest lucru este tipic în cazul ceasurilor GPS. De fapt, singura lor slăbiciune reală este că trebuie să fii cu adevărat afară pentru a ajusta timpul.

Noul război nu este cuarț versus mecanic, ci mai degrabă cuarț contra cuarț. În Japonia, atracția ceasurilor întotdeauna exacte este mare, astfel încât marile companii au motive întemeiate să lupte între ele pentru a maximizeze funcționalitatea și pentru a reduce dimensiunea si greutatea modelelor lansate. Deocamdată nu suntem la punctul respectiv, să avem un ceas bazat pe GPS suficient de mic pentru a fi purtat de femei.

Cred că mulți consumatori doresc ceasuri inteligente care pot exista total independente de alte tehnologii, iar capacitatea acestora de a se alimenta singure și de a fi întotdeauna exacte este extrem de importantă. Puterea creată prin intermediul elementelor de celulă foto-voltaică bazate pe cadran este doar un firicel din ceea ce necesită un ecran întotdeauna iluminat din spate. Suntem la ani distanță de a avea ecrane moderne alimentate Solar sau Eco-Drive, dar asta nu înseamnă că aceeași tehnologie nu poate fi utilizată astăzi în ceasurile inteligente reîncărcabile.

Carcasa ceasului SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar este rezistentă la apă până la 100 de metri. Se spune, de asemenea, că aceasta carcasa este rezistentă magnetic la 4.800 A / m. Potrivirea și finisarea sunt foarte bune, deoarece aceasta este considerată colecția de cuarț non-Grand Seiko de la marcă. Deși s-ar putea să nu fii un fan al stilului, poți spune că Seiko a depus mult efort pentru a se asigura că designul și calitatea sunt de top, deoarece Astron reprezintă vârful tehnologiei pe care marca a reușit să o dezvolte până la acest moment.

În timp ce cadranul ceasului arata doar ziua săptămânii și data, calendarul este perpetuu și, potrivit lui Seiko, mișcarea 8X53 nu are nevoie de calendarul ajustat până în anul 2100 (când vom fi cu toții morți). Ceasul are date încorporate pentru 40 de fusuri orare diferite și schimbarea de la o zonă la alta este ușoară, deoarece indicatorul secundar se repoziționează ca selector de fus orar folosind fie scara UTC plus sau minus, fie scara orașului de referință – când se află în modul de selectare a fusului orar. Deși îmi place să am un cronograf ca parte a unui ceas de călătorie, SEIKO ASTRON SSE051J1 GPS Solar are aproape orice altceva.

Seiko ar trebui aplaudat pentru că continuă să avanseze cu tehnologia ceasului GPS – mai ales că sunt in concurenta cu celelalte mărci japoneze de pe acest front. În afară de alte câteva companii, cum ar fi Garmin, puțini producători de ceasuri din întreaga lume pot concura în acest domeniu, întrucât toată tehnologia este dezvoltată și produsă intern.

SEIKO ASTRON SSE051J1

  • Stefan Ciobanu
  • June 02,2022

Leave a Reply