Bijuterii cu pietre semipreţioase! Cum să le porţi în funcţie de culoarea ochilor tăi?
In articol:
Bijuteriile cu pietre semipreţioase sunt favoritele femeilor din întreaga lume, având capacitatea de a evidenţia orice ţinută atunci când sunt alese şi combinate corect. Acestea au capacitatea de a vă reflecta personalitatea şi de a vă menţine mereu în tendinţe, indiferent de ţinutele pentru care le alegeţi.
Pietrele colorate şi strălucitoare dau o notă de lux oricărei ţinute atunci când alegerea acestora nu este una întâmplătoare. Selecţia celor mai potrivite bijuterii cu pietre semipreţioase se poate face în funcţie de puterea acestora şi de culoarea ochilor sau de ţinuta la care doriţi să le asortaţi.
Puterea vindecătoare a pietrelor semipreţioase
Pietrele semipreţioase utilizate pentru decorarea celor mai frumoase bijuterii nu sunt doar atractive din punct de vedere estetic ci sunt considerate chiar magice în anumite culturi. Indiferent de cât de intensă este nuanţa acestora sau de dimensiunea lor, majoritatea pietrelor semipreţioase utilizate pentru înfrumuseţarea bijuteriilor din argint sunt considerate a fi adevărate talismane cu puteri vindecătoare.
Să descoperim împreună astăzi semnificaţia celor mai cunoscute pietre naturale semi-preţioase pentru ca voi să le alegeţi pe cele mai potrivite!
Cuarţ roz sau incolor
Această rocă semipreţioasă este considerată piatra iubirii atunci când este roz. Este recomandată purtarea acesteia în zona în care este localizată chakra inimii întrucât are capacitatea de a emite vibraţii pentru iubire necondiţionată şi bucuria de a trăi. Cuarţul incolor este considerat în diverse culturi o piatră a puterii, care vă poate proteja şi aduce armonie în suflet. Aceasta este utilizată în mod frecvent şi în timpul meditaţiei de către persoanele dornice să îşi găsească liniştea.
Ametistul
Această piatră semipreţioasă este recomandată tuturor celor care vor să intre cu uşurinţă în starea de meditaţie, să aibă parte de pace şi să se concentreze foarte bine în anumite situaţii. Ametistul este considerat un adevărat simbol al spiritualităţii, fiind frecvent întâlnit în arsenalul de bijuterii al persoanelor interesate de toate elementele care le pot ajuta să aibă o viaţă spirituală mai bună.
Carneolul (cornalina)
Această piatră preţioasă este considerată potrivită a fi purtată de către persoanele care vor să fie mereu vesele, pline de energie şi să poată lua decizii cu uşurinţă. Energiile pozitive din organism sunt stimulate de bijuteriile care includ astfel de pietre preţioase.
Alegerea bijuteriilor potrivite în funcţie de culoarea ochilor
Există numeroase bijuterii cu pietre semipreţioase care cu siguranţă vă atrag imediat atenţia însă ştiaţi că alegerea corectă a acestora se face şi în funcţie de culoarea ochilor voştri? Iată câteva criterii de bază de care puteţi ţine cont în această etapă:
Dacă aveţi ochii albaştri, bijuteriile din argint cu lapis lazuli, turcoaz sau labradorit sunt perfecte pentru a obţine un contrast cromatic plăcut şi discret.
Persoanele care au ochii cu nuanţe violet pot purta bijuterii din argint cu pietre preţioase precum carneolul, ametistul, piatra lunii sau granata faţetată, care le va pune perfect în valoare culoarea deosebită a ochilor.
Dacă aveţi ochii verzi şi doriţi să îi evidenţiaţi, puteţi opta pentru bijuteriile din argint cu ametist sau onix verde care vor arăta perfect în special în cazul ţinutelor elegante, de seară.
Ochii căprui arată foarte bine în combinaţie cu diverse bijuterii cu pietre preţioase precum sideful sau lapis lazuli. Nici perlele nu reprezintă o variantă de neglijat în cazul bijuteriilor atunci când doriţi să evidenţiaţi frumuseţea naturală a ochilor căprui.
Ametistul mov, lapis lazuli şi onixul negru sunt alegeri ideale în cazul celor care au ochii negri şi vor să îi pună în valoare cu ajutorul unor bijuterii colorate. Ochii de această nuanţă pot fi cel mai uşor evidenţiaţi, permiţând utilizarea bijuteriilor în culori variate şi cu diverse forme, fără a da senzaţia unei imagini prea încărcate.
Bijuteriile cu pietre semipreţioase au capacitatea de a evidenţia şi înfrumuseţa orice ţinută şi imagine atunci când sunt alese şi asortate corect. Puteţi opta cu încredere şi pentru bijuterii din argint decorate cu labradorit, lapis lazuli, abalone, malachit, perle, piatra lunii şi alte pietre naturale speciale care vă vor asigura o prezenţă unică la orice eveniment special.
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica De Protecţie a Datelor cu Caracter Personal
Pentru indicatii legate de setarea/dezactivarea cookie-urilor si informatii privind publicitatea online de tip comportamental, accesati aceasta pagina
Majoritatea dintre noi am fost, la un moment dat, fascinați de pietrele prețioase atât din cauza aspectului cât și din cauza proprietăților lor terapeutice și a energiilor pe care le emană. Admirația față de aceste minuni naturale este amplificată de legături precum pietrele semiprețioase și zodiile noastre sau calităților lor pozitive – e frumos să ai încredere că o bijuterie îți poartă noroc, nu-i așa?
Pietrele semiprețioase sunt apreciate pentru culorile lor frumoase și variate dar sunt folosite și în cristaloterapie, datorită proprietăților lor terapeutice.
Criteriile de stabilire a calității unui cristal natural se referă la gradul de transparență, puritate, culoare, mărime și la modul de șlefuire.
Cristalele naturale accelerează modelele de energie care combină puterea lor naturală cu puterea dorințelor noastre și ne ajută în vindecarea spirituală, emotională, și fizică. Fac parte din natură și emit vibrații binefăcătoare care vin în rezonanță cu corpul nostru.
De exemplu, rubinul este un cristal puternic capabil să armonizeze întregul corp energetic și să armonizeze implicit aura, safirul este piatra regalității care aduce pace, onoare și nemurire, dar în lipsa lor cam aceleași efecte le au și rădăcinile de rubin sau safir. Rădăcinile de pietre prețioase sunt cristale 100% naturale, au aceleași vibrații și pot fi talismane sacre și puternice.
În jurul pietrelor prețioase s-au țesut de-alungul timpului foarte multe povești și legende. Una dintre legendele comune mai multor culturi se referă la faptul că aceste cristale sunt vii, se nasc, cresc și mor, ca mai apoi să renască și să repete ciclurile vieții. Pe măsură ce cresc, ele își măresc volumul, își curață culoarea și devin translucide. Când ajung la maturitate, primesc culoarea perfectă și limpezimea pe care o au pietrele transparente. Doar că maturizarea acestor cristale se întinde pe durata a milioane de ani.
Maiașii, aztecii si mexicanii adulau smaraldul și perla. Ei știau că perla provine dintr-un lucru viu, știau cum se depune sideful, știau că perla nu putea fi șlefuită sau fațetată. La fel observaseră cum smaraldul „crește” și odată cu trecerea timpului, pe măsură ce dobândea memorie și înțelepciune se și transforma devenind clar la maturitate, în timp ce culoarea verde devenea extraordinară.
Despre rubin se spunea că mai întâi este mic, ca un vlăstar la care rădăcina are rolul esențial, fiind „tulbure”, adică roșu închis-maroniu, în anii copilariei și pe masură ce creștea, își dobândea culoarea și transparența. Din această cauza, au și apărut o seamă de denumiri cu iz popular. Se spune că atunci când rubinul este mic, este mat, are culoare închisă si fără luciu spectaculos la șlefuire. În această primă etapa, se spunea despre rubin că nu este încă decât o rădăcină de rubin, urmând ca peste milioane de ani să devină rubin adevărat.
Frumusețea rădăcinilor de pietre semiprețioase vine din imperfecțiune
Rubinul, ca și safirul, aparțin familiei corindonului având aceeași formulă chimică. Culoarea roșu aprins a rubinului se datorează urmelor de crom, iar tenta roșie maronie fierului. Sunt practic varietăți ale aceluiași mineral, ceea ce poate părea foarte complicat și uneori de neînțeles. Dar farmecul și frumusetea studierii pietrelor prețioase începe chiar de aici, când doar cu câteva impurități de diferite elemente chimice, se pot schimba subtil dar definitoriu, anumite caracteristici fizico-chimice ale aceluiași mineral.
În termeni mineralogici, sau științifici, nu există vreo denumire ca cea de „rădăcină de rubin”. Dar, experiența practică a arătat că ceea ce unii numesc „radacină de rubin” este un rubin cu mai multe incluziuni, motiv pentru care acesta are culoarea roșie-maronie.
Rădăcinile de pietre prețioase se refera la pietre cu o culoare accentuată și calitatea de a fi neprocesate, să spunem așa, sau foarte puțin șlefuite. Acestea nu se încadrează în cele trei criterii standard pentru pietrele prețioase, claritate, carate și culoare. În plus datorită impurităților și a condițiilor diferite de maturizare, inclusiv o răcire rapidă, radăcinile acestea sunt mici și au multe fisuri. Aceste imperfecțiuni le fac, însă, cu totul speciale și le dau farmecul pe care îl regăsiți în bijuteriile Indira.
Rădăcinile de rubin, safir, smarald de proveniență din India, spre exemplu, sunt folosite în bijuterii pe care le poți purta și transmite din generație în generație, păstrându-și farmecul de a fi imperfecte, naturale, autentice. Iar autenticitatea e una dintre valorile la care nu ar trebui să renunțăm niciodată.